,

Fram în lumea fructelor și a legumelor

Fructele și legumele devin mult mai gustoase atunci când le savurezi pe ritmuri de poezie. Fram și prietenii lui ne invită încă o dată în lumea lor pentru a ne arata cum să mâncăm sănătos și cât mai diversificat ca să avem un curcubeu în farfurie zi de zi.

Pentru că am avut ocazia să petrecem mult timp la bunici, am purtat cu noi prin livada și grădină cartea Fram în lumea fructelor și a legumelor. Așa am pornit la o delicioasă vânătoare de cireșele zemoase, am căutăt prin tufe căpșuni parfumate și zmeurici aromate. Căutările ne-am dus și în seră după castraveciori crocanți și roșii cărnoase. Am poposit puțin și la straturile cu pătrunjel ca să le mirosim parfumul proaspăt și să adunam câteva fire pentru ciorbă.

Cartea este dedicată preșcolarilor și cuprinde două secțiuni în care sunt descrise folosind toate simțurile fructele și legumelele. In prima parte aflăm cum să ne începem ziua în forță cu un mic dejun sănătos și aromat – o gustoasă salata de fructe – ca mai apoi să îi urmăm pe Fram și prietenii lui la Festivalul Fructelor unde aranjează cea mai frumoasă tarabă pentru cumpărătorii nerăbdători.

Din secțiunea dedicată legumelor aflăm cum să gatim cea mai mare și gustoasa mâncare de legume. Personajele contribuie cu fel de fel de ingrediente sănătoase pentru a participa cu preparatul la un concurs și a câștiga o vizită în Madagascar. O lecție despre roadele muncii în echipă și bucuria victoriei.


Totul se învață mai ușor în joacă, iar aceasta carte vă oferă prilejul ideal să îi împrieteniti pe cei mici cu legumele și fructele. Mai multe despre aventurile lui Fram și prietenii lui găsești în acest articol în care este descrisă întreaga colecție FRAMtastică! Reviewul video te așteaptă să-l vizionezi pe pagina de Facebook DragaMama.

Copiii tăi ce legume preferă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: