Dacă tot s-a încălzit vremea, m-am gândit să vă prezint câteva sugestii de petrecere a timpului în aer liber cu copiii în Cluj-Napoca și împrejurimi . Am ales distanțe la maxim o oră de oraș, pentru călătorii de o zi.
Destinațiile le găsiți și pe harta de mai jos, ca să va faceți o idee cât de aproape sau departe sunt de casă .
[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=184IFp_3Kq9ey8ZKC6nxS3Jx0qC0TaNE&w=640&h=480]
Voi începe lista cu o descoperire făcută anul trecut. Fiind o mare iubitoare de apă, am fost plăcut surprinsă să aflu că pe lacul Tarnița sunt câteva locuri de unde poți închiria kayak, hidrobicicletă sau SUP pentru o plimbare pe apă.

Motel Gilau
Tot în zona găsiți Motel Gilău. Mâncare bună, loc mult pentru zburdat prin natură și bineînțeles o ieșire la apă, unde copiii vor fi încântați să arunce cu pietre în lac. De neratat este păstrăvul în crustă de mălai, o delicatesă locală. Vă recomand să sunați înainte de a merge, pentru a nu vă suprapune cu vreun eveniment.

Adrenalin park
Dacă vă plac mai mult aventurile în aer decât în apă, atunci sunt variante și de tiroliana și cățărat la Adrenalin Park, acolo unde va așteaptă trasee cu diferite niveluri de dificultate pentru diverse categorii.

Pe lângă traseul de tiroliana de la Geko Park, la Moara de Vânt găsiți o mini grădină zoo și un parc de distracții cu multe gonflabile. Dacă vă prinde foamea de la plimbat, complexul găzduiește si un restaurant cu terasă.

Trovantland
Pentru un prânz cinstit în natură, departe de trafic, vă recomand Trovantland. Eu mă duc pentru obrăjorii de vită gătiți impecabil, servirea prietenoasă și zona special amenajată pentru copii, ca să poți arunca un ochi spre ei în timp ce mănânci.

Un loc de relaxare, dar și de aprovizionare cu bunătăți. Copiii pot culege direct din grădină fructele sau puteți achiziționa preparate dulci sau sărate gata conservate. Noi am fost la cules de zmeură într-un an și ne-am umplut congelatorul.

Cheile Turzii
O drumeție în chei sau o plimbare la 100km/h? Tiroliana Cheile Turzii are o lungime de peste 600m, fiind special conceputa pentru iubitorii de adrenalina.

Dacă v-ați pornit spre salina din Turda, la câteva sute de metri găsiți locul în care caii sunt la ei acasă. Ca relaxarea să fie completă , găsiți si o piscină, cazare si restaurant.

Cetatea Trascăului
Traseul pe care eu îl recomand pentru copii mici este Cetatea Trascăului, iar pentru avansați cel de la Grotă Studenților. Între cele două obiective se află Conacul Secuiesc, un loc de tihnă .

Recent a fost inaugurat cel mai înalt turn de aventură de 24m înălțime cu 120 activități distribuite pe 5 niveluri. În plus la Wonderland vă așteaptă și tiroliana, telescaun, boburi gravitaționale (luge), călărit, și chiar și o piscină cu apa încălzită.

Numele spune tot , îmi place ideea de a convinge copiii să petreacă cât mai mult timp în aer liber pentru a căuta personajele lor preferate din basme. Traseul este plin de surprize de tot felul, iar priveliștea pe măsură .

Parcul Etnografic
Pentru o drumeție mai scurtă chiar în oraș, Parcul Etnografic are porțile deschise tot timpul anului. Anotimpul meu prefereat de vizitat parcul este clar toamna, dar are farmecul lui aparte și în celelalte perioade ale anului. În plus se organizează târguri tematice și festivaluri în incinta lui, un motiv în plus să îi faceți o vizită .

Traseul Broscuțelor
Dacă doriți să vă ascundeți de căldură, pădurea Făget vă sare în ajutor. Un traseu marcat bineînțeles cu broscuțe, așa cum îi zice și numele, creat special pentru copii, un bun exercițiu de a-i învăța pe cei mici cum să citească și să urmărească marcajele ca să nu se rătăcească.

Zazen
Am păstrat pentru final un loc din oraș pentru zilele leneșe de weekend, în care nu aveți energie pentru drumeții. Locul se numește Zazen, atmosfera e de food festival, iar chiar lângă el îi așteaptă pe cei mici locul de joacă în aer liber Colo Colo.

Voi în ce locuri interesante ați mai fost? Aștept sugestiile voastre pe Facebook și Instagram.
Lasă un răspuns