Ghidul părintelui informat

ghidul parintelui informat - DragaMama.ro

Un copil reprezintă cea mai mare responsabilitate pe care o poate avea un părinte. Viața și sănătatea lui depind de noi în fiecare moment al zilei, ceea ce poate fi foarte îngrijorător. Pentru a-ți veni în ajutor, am conceput acest ghid în care vei găsi cele mai recente recomandări legate de creșterea copiilor.

Ghidul este extrem de util atât pentru viitorii părinți, dar și pentru cei deja experimentați în creșterea copiilor. Am adunat în el toată munca de pe blog din ultimii ani, cuprinzând informații prețioase despre sănătatea și siguranța copiilor. Atât de mult timp mi-a luat mie să le adun de la medici și specialiști, însă voi nu trebuie să așteptați la fel de mult. Am avut noroc să cunosc oameni dedicați meseriei lor, iar în semn de mulțumire, încerc să le duc munca mai departe.

Ce informații cuprinde ghidul?

Pe scurt, cuprinde informații esențiale pe care un părinte care locuiește în țara noastră trebuie să le cunoască. Voi enumera doar câteva subiecte detaliate în ghid, pe care nu le veți găsi în cărți:

  • schemele de vaccinare, atât cu vaccinurile gratuite, cât și cu cele opționale disponibile în România
  • comunități online dedicate părinților români
  • lista de controale medicale pentru mamă și copil
  • siguranța auto și legislația rutieră din România
  • asistență pediatrică telefonică gratuită, disponibilă non stop
  • numere de telefon și site-uri utile

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele informații adăugate în ghid, dar și cu articolele și campaniile de pe blog, abonează-te la newsletter:

Atunci când am început să scriu articolele pe acest blog, am făcut-o din dorința de a avea într-un singur loc informații dedicate special părinților care trăiesc în România. Bineînțeles că există multe cărți și cursuri despre creșterea copiilor, însă majoritatea se axează pe sistemul de sănătate din alte țări, așa că era necesar să adun cât mai multe detalii specifice sistemului medical românesc.

Subiectele pe care le-am abordat în majoritatea articolelor de pe blog sunt prevenția prin vaccinare și siguranța auto a copiilor. Aici am constatat că gradul de încredere și de informare al părinților este destul de scăzut, așa că am aprofundat aceste două subiecte. În plus, am recomandat grupurile de Facebook unde se află specialiști din aceste domenii, pentru a vă oferi cât mai multe detalii suplimentare. Important este să avem acces la surse sigure de informare.

Existența acestui ghid nu ar fi fost posibilă fără informațiile primite de la toți specialiștii care mi-au fost alături de când am devenit mamă. Doresc să îi mulțumesc în special doamnei Dr. Moldoveanu Luiza Mãdãlina, care ne-a oferit informații prețioase încă din primele zile de după naștere, și ne-a tratat cu atenție și blândețe de fiecare dată când a fost nevoie. Le sunt foarte recunoascătoare pentru toate articolele și campaniile create împreună și specialiștilor în sănătatea și siguranță copiilor, care folosesc puținul lor timp liber pentru a-i îndruma pe părinți să ia cele mai bune decizii pentru copiii lor. În semn de mulțumire pentru toată munca pe care o depuneți voluntar, am inclus în acest ghid cele mai prețioase informații și sfaturi primite de la voi, ca să le transmit mai departe. În ordine absolut aleatoare, îi amintesc pe cei cu care am colaborat încă de la începuturile blogului: Ovidiu Covaciu, Elena Dragne, Alida Vâță, Maria Pacoste-Ionescu, Ana Iordan, Adelina Hagtvet Rem, Dalina Deac, Maria Lupu, Mirela Boticaș, Diana Ciovirta și Munteanu Alexandra.

Acest proiect este susținut de către Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, cu mulțumiri speciale colaboratorilor Coman Mãdãlina, Roxana-Belen Pop, Mirela Tomic și Andrada-Raluca Hlatca. Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor celor care au revizuit ghidul.


Întrebările și sugestiile le puteți trimite pe adresa de e-mail contact@dragamama.ro, menționând la subiect „Ghidul părintelui informat”. Pe viitor îmi doresc să îl traduc și în alte limbi, va fi disponibil în limba engleză în curând, însă dacă doriți să contribuiți cu traduceri pentru alte limbi, vă rog să îmi trimiteți un email.

Distribuirea și imprimarea ghidului este permisă, el va fi mereu disponibil gratuit, aici pe blog, pentru a putea adăuga capitole noi și traduceri. Prima pagina din ghid conține și un cod QR, putând fi folosită ca afiș pentru avizierele din spitale, maternități și cabinetele medicilor de familie.

TESTIMONIALE

O carte de suflet pentru orice mămică despre emoții profunde de neexplicat! A fost o provocare să ilustrez această carte, fiind însărcinată cu a doua fetiță în acea perioadă, dar din prima clipă când am citit versurile am știu că vreau să dau culoare și viață cuvintelor acestui poem.

— Eliza

O carte superbă, scrisă și simțită cu un suflet de mamă. Ilustrațiile sunt deosebite, sensibile, îmbinate perfect cu versurile.

— Mihaela

O cărticică de suflet pentru orice mămică. Un poem care îți va aduce mereu aminte de acel moment magic, al așteptării și nașterii puiutului tău. Să nu mai zic că ilustrațiile sunt foarte frumoase și redau semnificația versurilor excelent.

— Claudia

%d blogeri au apreciat: