Prima placă senzorială

Am observat că Eduard devine din ce în ce mai interesat de rotițe, încuietori și tot felul de lucruri pe care le poate mișca, așa că am decis că este pregătit pentru prima lui placă senzorială(sau busy board în engleză). Sunt foarte multe exemple pe Pinterest, însă eu m-am ghidat mai mult după preferințele lui. Momentan are 9 luni, așa că am optat pentru o placă de dimensiuni mai mici, pe care să o pot pune chiar și pe tava de la scaunul lui de masă.

La prima vedere, bucata de scândură nu pare a fi, dar este un tocator mai vechi care statea nefolosit. L-am vopsit cu negru, am lipit un fermoar si ce mai aveam prin casă, iar pentru restul materialelor am dat o fugă la un magazin cu articole de bricolaj. Elementele metalice sunt bine fixate cu șuruburi, iar cele textile cu pistolul cald cu silicon.

Am poziționat mai aproape de marginea inferioară elementele care știam că vor prezenta interes maxim, cele de sus fiind mai potrivite pentru o vârstă puțin mai mare(peste 1 an aș zice). Indiferent de vârstă copilului, este important să fie supravegheat atunci când se joacă și să nu rămână placa pe covor sau în locuri unde ar putea cădea copilul pe ea.

Mai am în proiect să lipesc pe spate cu fetru tot felul de jocuri pentru potrivirea culorilor, dimensiunilor și multe alte idei pe care le voi împărtăși cu voi. Mă găsiți si pe Pauza de creație, unde postez tot felul de tutoriale și idei interesante și educative.

Un răspuns la „Prima placă senzorială”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: