Activitati cu magnetii din concedii

Daca si voi aveti frigiderul plin de magneti din concedii, atunci articolul acesta e pentru voi. Suplimentar, mai aveti nevoie de o tava de prajituri nu prea adanca si sunteti gata de joaca! Bineinteles ca puteti sa va jucati si direct la frigider, dar pentru bebelusi devine obositor sa stea in picioare, asa ca o tava pusa pe jos sau chiar pe o măsuță e mai ușor accesibilă.

Activitatile din articol se preteaza de la bebelusi la scolari. Le voi enumera in ordine, dupa varsta. Primul pas a fost sa grupez magnetii pe categorii. Asa am constatat ca am urmatoarele:

Magneti cu tematica marina – ideali pentru a exersa recunoasterea scoicilor si a diferitelor vietuitoare marine, asa ca sa fim pregatiti pentru urmatorul concediu din care ne vom intoarce cu si mai multi magneti!

Magneti cu animale – dupa viata subacvatica trecem la cea terestra. Pentru copii mai mari putem adauga in tava pesmet, bulgur sau couscous, orice seamana cu pamantul. Putem chiar sa exersam diferite sunete cu cei mici pentru a imita animalele.

Magneti cu orase – ce putem sa facem cu magnetii cu orase? Sa numim perechi de capitale-tari sau daca avem un set de magneti cu litere sa scriem numele oraselor. Putem chiar sa reconstituim partial harta lumii, prin joaca se invata totul mult mai usor!

Un alt joc distractiv este cel de găsit magnetul potrivit pentru o poză, asta bineînțeles dacă aveți poze imprimate din acel concediu, dacă nu puteți cauta și pe telefon și le dați celor mici indicii despre orașul în care a fost poza făcută pentru a găsi magnetul corespunzător.

Mare atentie la dimensiunea si forma magnetilor, sa nu ii inghita sau sa se raneasca cei mici cu ei. Joaca trebuie sa fie mereu atent supravegheata de un adult, fie ca e vorba de magneti sau orice alte obiecte.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: