, ,

Ce produse am folosit pentru îngrijirea bebelușului

Să începem cu începutul – scutecele. Am ales gama Huggies premium după multe recenzii foarte bune din partea părinților. Din aceeași gama am ales și șervețelele umede pentru momentele când nu îl duceam pe bebe direct la baie să îl spăl. Indiferent de modelul de scutece ales, dacă acestea nu sunt bine prinse inevitabil veți avea parte de accidente. ☺️


Despre crema pentru iritațiile de scutec nu pot să vă zic prea multe pentru ca nu am folosit-o decât în puținele dați când a fost nevoie. Nu cred în aplicarea cremelor preventiv, nu am folosit nici pudra pentru bebeluși, am optat pentru cât mai puține chimicale. Dacă îl schimbați pe bebe imediat după ce a murdărit scutecul veți reuși să evitați iritațiile.

Îngrijirea pielii

Nu degeaba se spune că bebelușii au cea mai fină piele. Chiar așa este, motiv pentru care băile zilnice sau masajele cu cremă nu sunt necesare. Am detaliat mai multe despre baia bebelușilor în acest articol.

Pentru îngrijirea pielii vă recomand să alegeți produse dermatocosmetice. Eu am ales gama Bioderma și am folosit gelul de dus, crema de corp, apa micelara pentru curățarea fetei și a corpului. Mai apoi am luat o crema pentru îndepărtarea crustelor de lapte și una pentru îngrijirea pielii iritate din jurul buzelor ABCDerm Peri-Oral. Am optat pentru recipiente mari pentru a folosi si eu produsele.

Trusa minimală

Am ales setul de la Nuvita pentru ca voiam să am o trusă separată pentru bebe și să fie toate articolele pentru îngrijirea lui într-un singur loc. M-am orientat după un set care să conțină neapărat:

  • Forfecuta și unghiera(am vrut sa am ambele variante de tăiat unghiile. Chiar dacă sunt obișnuită să tai unghiile cu unghiera, în cazul lui bebe a fost mai ușor de controlat forfecuta)
  • Perie din par natural, care să fie moale
  • Piaptan(pe care l am folosit mai mult pentru îndepărtarea crustelor de lapte, acesta având perii rotunjiti la vârfuri)
  • Pompa de desfundat nasul sub forma de para care a fost foarte utila în primele luni pentru năsucul lui mic.

Termometru nu era inclus în trusa, asa ca am luat separat. După ce pompita de nas nu mai făcea fata, am cumpărat pompe de nas manuale și mai apoi batista bebelusului(se conectează la aspirator) atunci când treaba a devenit mai serioasa. Pe toate le găsiți în orice farmacie.

Măsurarea temperaturii

Cel mai des am folosit termometrul contactless pentru ca e foarte comod de folosit pentru bebe, e nevoie doar sa il treci peste fruntea lui la câțiva centimetri timp de câteva secunde și gata. Poți sa ii masori chiar și în somn temperatura.

Termometru de la Geratherm măsoară inclusiv temperatura lichidelor, asa ca e util și dacă vrei sa verifici temperatura apei de baie sau pentru prepararea laptelui praf.

Varianta clasică de termometru o găsiți în orice farmacie, funcționează cu baterii și are și indicator sonor după ce temperatura este măsurată. Termometrele cu mercur nu se mai comercializează de mult timp pentru ca se pot sparge ușor și mercurul este extrem de toxic.

Mica farmacie

Mica farmacie a bebelușului cum îmi place mie să o numesc cuprindea fașe sterile și spirt pentru îngrijirea buricului, ser fiziologic pentru desfundarea nasului și paracetamol pentru scăderea febrei.

Sunt foarte puține medicamente pentru bebelușii sub 3 luni(inclusiv supozitoarele de Paracetamol sunt pentru 3luni+) însă am considerat că e bine să le am în casă. Consultați întotdeauna medicul înainte să administrați orice fel de medicamente copiilor sau sunați la numerele de telefon de asistență pediatrică disponibile Non-Stop. În caz de febră mare este indicat să mergeți la urgențe mai ales cu copiii de sub 1 an.

Articolele de îngrijire prezentate în articol sunt cele de minimă necesitate, chiar vă sfătuiesc să nu cumpărați multe de la început, în special cosmetice sau medicamente și să păstrați mereu legatura cu medicul de familie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: