,

Rutina rapidă de skin care pentru mame

Rutina rapidă de skin care pentru mame

Așa cum avem o rutină zilnică legată de programul de muncă sau de orele petrecute în compania familiei, la fel ar trebui să avem una și atunci când vorbim despre îngrijirea tenului. Chiar și 5 minute sunt suficiente pentru a avea grijă de pielea noastră.

O rutină bine stabilită ne ajută în prezent, dar rezultatele vor fi vizibile și în timp. Cele mai grele sunt primele zile până vă obișnuiți cu produsele și cu pașii de urmat, după aceea totul devine mai ușor și veți ajunge să le faceți din inerție. 

Am întrebat-o pe Mihaela, The Beauty Therapist, care este cea mai rapidă rutină de skin care pentru mame, care să acopere și nevoile de bază ale tenului în același timp.

Cea mai simplă și rapidă rutină este compusă din produsele de bază:

  • Gel de curățare sau alt produs pentru demachiere
  • Cremă de ochi
  • Cremă de față
  • SPF – este un produs must have indiferent de sezon

Desigur că pe lângă aceste produse de bază cel mai bine ar fi în funcție de nevoile tenului să se introducă și alte produse în rutină. Un ser, produse tratament dacă este nevoie, retinol, apă termală, loțiune tonică.

Exfolierea este un pas esențial în rutina noastră dar care de cele mai multe ori este uitată sau evitată de frică. O dată pe săptămână recomand a se folosi un produs pentru exfoliere, unul blând cu particule mici dar eficiente. Astfel îndepărtăm stratul de la suprafață de celule moarte și produsele aplicate ulterior penetrează mai bine piele și au beneficii mai bune. 

Trebuie să ținem cont că nu există produse universal valabile, trebuie să ne cunoaștem bine tenul și să observăm care îi sunt nevoile pentru a le putea îndeplini cu ajutorul produselor. Un aspect foarte important atunci când introduceți produse noi în rutină este să o faceți pe rând. În cazul în care tenul se irită să știți exact care este produsul de eliminat din rutină.  

De multe ori atunci când începem să folosim un produs și nu vedem rezultate instant tindem să credem că nu este bun și încetăm folosire lui, nimic mai greșit. Fiecare produs are nevoie de un anumit timp până să putem vedea beneficiile lui asupra tenului nostru. Dacă de exemplu la acidul hialuronic rezultatele se văd instant, pielea fiind mai hidratată și mai luminoasă, la niacinamide avem nevoie de 12 săptămâni pentru a vedea îmbunătățiri. Acesta este motivul pentru care eu recomand răbdare atunci când vă creați o rutină de skincare sau când alegeți să introduceți produse noi. 

Rutina rapidă de dimineață

  • Demachiere, da și dimineața înainte de rutina de skincare sau de machiaj trebuie să ne curățăm tenul. 
  • Cremă de ochi, pentru a preveni ridurile dar și a hidrata zona ochilor unde pielea este foarte subțire este recomandat să o aplicăm zilnic. De preferat să optăm pentru una cu o consistență mai groasă pentru a hidrata mai bine zona.
  • Crema de față – trebuie aleasă în funcție de nevoile tenului. Hidratantă, matifiantă, iluminatoare depinde de fiecare pe care o alege. În sezonul cald recomand a se folosi o cremă cu textură de gel pentru a nu încărca inutil tenul iar în cel rece una mai groasă și mai hidratantă. 
  • SPF-ul cel mai bun produs antirid. Ne protejează de razele UV dar ne și ajută să prevenim apariția ridurilor și a liniilor fine. Potrivită și pentru a proteja tenul de petele solare sau hiperpigmentare.

Rutina rapidă de seară

Este foarte asemănătoare cu cea de zi diferența este că nu mai aplicăm SPF dar putem opta pentru un produs tratament dacă este nevoie. 

Dacă de obicei purtați un machiaj mai intens sau aplicați SPF seara vă recomand o demachiere în 2 pași pentru a îndepărta toate impuritățile. Recomandare mea este să folosiți o apă micelară, unt sau ulei ca prim pas urmat după aceea de un gel de curățare. Indiferent dacă ați fost sau nu machiate în ziua respectivă seara demachierea este sfântă.

Crema de protecție solară – SPF

Puțini știu că produsele cu SPF trebuie folosite de la vârste fragede pentru a proteja pielea. De la bebeluși la vârstnici este produsul care nu trebuie să ne lipsească. Iarna este suficient dacă folosim o cremă de față care conține SPF însă vara este musai să folosim un SPF separat de crema de față. De preferat unul cu factor de protecție 50. Este adevărat că nu este mare diferență între 30-40-50 dar cel mai bine este să îl folosim pe cel cu protecție mai mare. Atunci când îl aplicăm zicala ”less is more” nu se potrivește, cu cât este mai mult cu atât mai bine. Pentru acele zile în care stați mai mult pe afară sau mergeți la piscină, mare SPF-ul ar trebuie reaplicat la fiecare 4 ore pentru o protecție mai bună. 

produse de skin care sunt interzise în sarcină și alăptare

Ce produse de skin care sunt interzise în sarcină și alăptare? 

Nu produsele de skincare sunt interzise în sarcină ci ingredientele. Din păcate majoritatea nu sunt recomandate viitoarelor mămici lucru care nu este tocmai ușor mai ales atunci când mai trebuie să fie tratate și anumite probleme. 

Principalele ingrediente care trebuie evitate sunt:

  • Retinolul
  • Acizii AHA sau BHA
  • Acid azelaic
  • Peroxid de benzoil
  • Derivații de Vitamina A

Cel mai indicat ar fi un consult dermatologic pentru a stabili împreună cu medicul specialist care sunt acele ingrediente de evitat și cu ce se pot înlocui în perioada sarcinii și în alăptare. Ingredientele și medicamenele prietenoase cu alăptarea pot fi verificate pe siteul e-lactancia.org.


Mihaela Gaspar – The Beauty Therapist

În 2020 mi-am transformat pasiunea în job. Am început să mă machiez și să fiu atrasă de această ramură din dorința de a-mi ascunde coșurile și petele cu care m-am confruntat în adolescență. După ce am scăpat de ele am simțit nevoia să împărtășesc și cu alții cunoștințele mele despre produse moment în care am ales să îmi fac un cont de Instagram. În plină pandemia soarta a făcut ca acela să fie momentul în care să devin antreprenoare și să le ajut pe femei să aibă grijă de tenul lor și am deschis studio-ul de cosmetică și machiaj.

Ambele domenii au adus în viața mea femei frumoase, puternice și independente care își doresc ca și peste ani tenul lor să fie frumos și îngrijit. Domeniul de beauty și skincare este în continuă schimbare, apar produse, proceduri noi care să ne facă viața mai ușoară. Prin cursurile de automachiaj personalizat susținute de mine le ajut pe femei să își poată face chiar ele singure un machiaj pentru viața de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. 

Dacă doriți să aflați mai multe despre serviciile oferite cât și despre prețuri mă găsiți pe site-ul The Beauty Therapist, iar studioul este pe strada Regele Ferdinand Nr. 6 etaj 3.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: