, , ,

Cursuri gratuite de puericultură

Puericultura este o ramură specială a medicinei care se ocupă cu metodele și mijloacele de creștere și de dezvoltare armonioasă a copiilor în primii ani de viață.

Cine poate participa la cursuri?

Cursurile se adresează viitorilor părinți și cuprind informații despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea nou-născutului. În urma absolvirii unui curs, viitorul tată primește un atestat de puericultură în baza căruia obține 10 zile în plus de concediu paternal, pe lângă cele 5 prevazute de lege.

Atestatul de puericultură poate fi obținut și în urma participării la cursuri Lamaze organizate de instituții private sau de către unii medici de familie.

Unde poți participa gratuit?

Evenimentele organizate de băncile de celule stem cuprind pe lângă partea de prezentare a pachetelor de recoltare și stocare a celulelor stem și un curs de puericultură prezentat de medici neonatologi sau obstreticieni. Participarea este gratuită și nu este condiționată de semnarea unui contract cu banca!

Bănci care organizează cursuri în următoarea perioadă:

Cursurile organizate de revista Copii și Părinți sunt susținute de către medici pediatrii sau neonatologi, online sau în diferite locații din țară.

Organizația SAMAS susține de asemenea cursuri atât online cât și la sediile din București și Cluj-Napoca.


Vă recomand să participați la mai multe cursuri pentru a afla informații de la cât mai mulți medici. De asemenea este bine să participe ambii părinți pentru că sunt destul de concentrate, în 2-3 ore fiind prezentate toate etapele de la sarcină-primul an de viață.


Un ultim sfat: nu lăsați pe ultima sută de metri participarea la curs pentru ca devine incomod să stați atâtea ore pe scaun. În plus, o participare timpurie vă dă ocazia să vă mai domoliți temerile legate de naștere și să pregătiți cele necesare pentru întâmpinarea noului membru al familiei.

Vă doresc o naștere ușoară și clipe de neuitat alături de minunile voastre,

Mădălina H.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: