, , ,

Baby blues

Am simțit puterea comunităților în nopțile albe și lungi, în diminețile începute mult prea devreme, în toate momentele grele prin care am trecut de când am pornit pe acest drum.

Experiența de proaspată mamică te poartă prin 100 stari pe zi și te face să te îndoiești de noile tale capacități. Supraanalizezi lucrurile prin prisma oboselii acumulate după atâtea nopți nedormite, bebele începe să devină din ce în ce mai neliniștit pe măsură ce descoperă lumea, iar tu incepi să o vezi cu alți ochi alături de el.

Încet încep să se instaleze așa numitele baby blues, stări adânci de neliniște, care pot să alunece foarte ușor spre depresie post-partum. Înainte de naștere te gândeai că tu nu vei trece prin așa ceva, citisei doar in cărți despre asta, dar chiar dacă ignori unele lucruri, asta nu inseamnă ca ele nu există!

Comunitatea La primul bebe a venit în viața mea ca un pansament pus pe rană. Am citit multe mărturii ale proaspetelor mămici care au ales să își împărtășească povestea in cadrul campaniei #DepresiaPostnatalaExista și m-am regăsit în multe dintre ele. Țin să le mulțumesc pe această cale că au fost alături de mine, chiar și virtual. Nimeni nu te întelege mai bine decât cineva care a trecut prin aceleași experiențe.

Se spune că mama se naște odată cu copilul, iar sarcina se continuă cu cel de-al patrulea trimestru despre care prea puțină lume vorbește. Începuturile sunt întotdeauna grele, în special după un eveniment atât de solicitant precum nașterea. Ai impresia că va fi mereu la fel de greu, însă vine o zi total diferită față de cele dinainte, o zi în care toate se așează la locul lor și vei începe să te bucuri pe deplin de noua ta meserie de mamă.

Până atunci încearcă să te înconjori de oameni dragi, lasă vizitatorii curioși deoparte și acorda-ți timp să te redescoperi. Știu că nu te mai recunoști, că ai gânduri și trăiri necunoscute, dar mai știu și că ești pe cale să devii cea mai bună variantă a ta de până acum. Copilul tău a așteptat nouă luni să te cunoască, pentru el ești tot ceea ce își putea dori <3 You’ve got this, mama!

Te îmbrățisez cu drag și nu uita: the best is yet to come!

Mădălina H.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: