Mai e puțin până la lansarea lui Eduard în colectivitate așa că m-am apucat de pregătiri. Primele pe listă au fost selectarea hainelor și a papucilor și personalizarea lor prin etichetare. Am ales special un model de etichete cu rachetă fiindcă e la fel de iute ca una! 🚀🚀🚀 Gasiti foarte multe modele si dimensiuni de etichete autoadezive si cu transfer termic pe siteul Mamici cu lipici.
Înainte de a vă prezenta procesul de lipire al etichetelor vreau să vă prezint câteva sugestii referitoare la hainele și papucii pe care să îi alegeti pentru a le ușura celor mici procesul de îmbrăcare/încălțare si a le încuraja independenta:
- alegeti tricouri si bluze fără capse/nasturi pentru ca cei mici să le poată da jos sau îmbrăca singuri atunci când se murdăresc sau au de mers la baie(un body cu capse pe care abia un adult le deschide mai mult îi incomodează în această situație).
- pantalonii de preferat să fie cât mai comozi din materiale care nu sunt rigide(jeans de exemplu) si pe cat posibil doar cu elastic in talie, fara inchidere cu fermoar sau nasturi greu de desfacut.
- papucii, in special cei de interior, sa fie cu talpa moale si flexibila, din materiale respirabile pentru a nu transpira picioarele și să aibă inchidere cat mai simpla care sa permita o deschidere mai larga (de exemplu cu 2 randuri de scai pentru ca piciorul sa intre cat mai usor).
- e bine ca hainele să fie cat mai variate, de la tricouri la hanorace pentru a fi mai usor de adaptat la conditiile meteo(mai ales ca vor petrece copiii timp si afara).
Etichetele pentru îmbrăcăminte si diverse textile
Etichetele cu transfer termic rezista pana la 60 de grade in masina de spălat si la uscator. Este important de retinut sa nu spălați hainele decât dupa ce au trecut 24 de ore de la aplicare. Gasiti in instructiunile din pachet toate aceste informatii. Tot ce trebuie sa faceti pentru aplicare este sa protejati eticheta cu o bucata de foaie de copt(pe care o primiti in pachet) si sa treceti peste ea cu fierul de calcat pentru 10-15 secunde (fara optiunea de abur activata si setat la temperatura de bumbac). Foaia de copt protejeaza plasticul de protecție de pe eticheta să nu se topească. Acesta strat se dezlipeste usor dupa 3-5 secunde si eticheta rămâne lipita.
Eticheta maxi din poza am aplicat-o in interiorul ghiozdanului pentru ca are trecut si numarul meu de telefon pe lângă nume. Va sugerez sa nu lipiti etichetele in locuri vizibile, in special dacă au si date personale. Etichetele mai mici le-am lipit in interiorul tricourilor, bluzele si pantalonilor.
Etichete pentru încălțăminte
Se lipesc fara transfer termic, sunt autoadezive si rezistente la apa si transpiratie. Pentru a-i ajuta pe copii sa deosebeasca mai usor papucul stâng de cel drept puteti sa lipiti in diagonala etichetele atat cat spatiul va permite.
Etichetele pentru obiecte
Etichetele autoadezive se pot lipi pe orice tip de obiect si sunt rezistente la apa si caldura. Ba mai mult rezista si in masina de spalat vase, cuptorul cu microunde, frigider sau sterilizatorul cu abur.
Tot ce trebuie sa faceti este sa curatati bine si uscati suprafata inainte de aplicare. Cu cat suprafata este mai plata si mai neteda cu atat eticheta se lipeste mai bine.
Mascarea petelor
Hainele copiilor se murdaresc rapid cu mâncare, pete de iarbă, de multe ori greu de scos. Nu e cazul să renunțați la ele atata timp cat puteti sa mascati petele cu un imprimeu Smart prin transfer termic.
Etichetarea obiectelor personale este de ajutor atat pentru parinti cat si pentru personalul care se ocupa de copii. Pentru mine reprezinta o decizie în minus de luat in fiecare dimineata – cu ce sa imbrac copilul? ☺️
Lasă un răspuns