Nașteri care ne inspiră

Fiecare sarcină e diferită, la fel cum fiecare mamă e diferită. Nu vei întâlni două povești identice, însă vei găsi elemente comune care te ajută fie să te pregătești pentru ce urmează sau să îți amintești experienta ta ca să îți vindeci unele răni emoționale.

M-am gândit că ar fi de ajutor o campanie cu povesti anonime #nastericareneinspira in care sa fie prezentate experiente reale de nasteri fără stralucirea pe care o au in filme. Perspective personale și sincere, descărcări de emoții acumulate care de multe ori sunt greu de împărtășit, dar care sub protecția anonimatului să devină o eliberare.

Campania nu se adresează exclusiv sarcinilor duse la termen. Dacă povestea ta nu a avut un final fericit dar ești dispusa să o împărtășeti cu alte persoane care poate se află in aceeasi situatie astept cu drag sa imi scrii.

Las aici si un mic ghid al povestirii care să te ajute cu structurarea ei pe etape:

  • cum a decurs sarcina?
  • a fost nasterea cum te asteptai să fie?
  • cum s-a comportat personalul/doctorul cu tine? Fara a da insa nume, inclusiv spitalul sa fie menționat doar stat/privat.
  • ce nu a decurs conform planului?
  • ce impact a avut experienta nașterii in viata ta de mama?
  • ce ai face diferit?

Daca ai primit pana acum sfaturi precum „lasa, bine că sunteți amândoi sănătoși” sau „lasă că uiți până la următorul copil toate durerile” sau chiar „lasa ca esti tanara si mai poti face alti copii” sper ca poveștile din campanie să te inspire să îți reevaluezi experienta avuta astfel încât să devii împăcată cu tine însuți si sa concluzionezi că ai facut tot ce îți statea în putere în momentul respectiv pentru ca unele lucruri chiar se întâmplă dincolo de puterile noastre.

Povestile le astept pe adresa de email blogdragamama@gmail.com cu subiectul #nastericareneinspira. Acestea vor fi publicate săptămânal pe contul de Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.