Cântecul din inima ta – primul poem ilustrat din colecția Dragă Mamă

Ce încape în inima unei mame? Totul. De la cântece, la poezii, la dragoste nemărginită, dar pe lângă toate acestea se mai strecoară și multe incertitudini și frici. Știu cât de grele sunt începuturile. Am trecut și eu prin ele. Ne leagă atât de multe experiențe, încât pare că ne cunoaștem fără ca măcar să ne fi întâlnit vreodată.

Cu gândul la toate mamele care au fost, sunt și vor mai fi, am adunat în Colecția Dragă Mamă o serie de poezii ilustrate, ca niște scrisori în versuri,  relatate însă din perspectiva copilului. Motivul pentru care am ales această abordare este unul simplu, mamele au nevoie să vadă prin ochii copiilor lor cât de minunate și de iubite sunt. Cântecul din inima ta este primul poem publicat din colecție și descrie cele mai emoționante momente din viața unei mame, sarcina și nașterea. Emoții transferate pe hârtie, într-o poezie.

Ilustrații realizate de Eliza Pușcașu

Cartea Cântecul din inima ta este disponibilă în următoarele locații fizice și online:

BOOKSTORY – fizic în librăria din Cluj-Napoca, Strada Eroilor nr 8, dar și online pe Bookstory.ro.

EMAG – cartea este disponibilă inclusiv cu livrare gratuita la easybox pentru clientii Genius doar pe emag.ro.

CHIC BIJOUX – cartea este disponibilă alături de bijuterii personalizate pe ChicBijoux.ro

E ușor să vedem experiențele din punctul nostru de vedere, însă exact așa cum noi am așteptat cu nerăbdare nașterea, așa o așteaptă și copilul nostru. Mai mult decât atât, crescând pe ritmul cântecului din inima mamei, unica dorință a copilului este de a ajunge în brațele ei calde, iar modul în care a venit pe lume este doar un mic detaliu în călătoria lui prin viață.

Una dintre ilustratiile mele preferate din carte este cea în care viața copilului înflorește asemenea unei flori, ale cărei petale sunt chiar straturile de piele ale mamei. Simbolizează atât nașterea naturală, cât și nașterea prin cezariană. Oricât de scurt sau lung ar fi drumul, oricât de ușoară sau dureroasă ar fi povestea ta, fericirea copilului tău este la fel de mare la final, pentru că și-a îndeplinit dorința, te-a cunoscut pe tine!

Ilustrație realizată de Eliza Pușcașu

Punctul culminant al poeziei este momentul întâlnirii dintre mamă și copil. Chiar dacă mi-am șters treptat din memorie amintirile dureroase legate de naștere, un moment esențial vreau să îmi rămână în inimă și în minte pentru totdeauna –  clipa în care l-am văzut pentru prima dată pe Eduard. Era plin de căldură și de nerăbdare. L-au lăsat câteva clipe pe pieptul meu, însă nici nu îmi mai amintesc ce i-am spus, ochii lui mari și curioși m-au făcut să uit de tot. Așa a și apărut această poezie, din dorința de a tranforma cel mai intens moment în cea mai prețioasă amintire.

Ultimele pagini din carte le-am rezervat pentru amintirile mamei din sarcină, de la ziua în care a aflat că o viață crește în ea, la emoțiile primei ecografii, la visul împlinit. Pe una dintre coperțile cărții am lăsat și un mic cadou – un cod QR pentru a descărca gratuit Ghidul părintelui informat, cel mai util ajutor online pentru părinți.

Sursa mea de inspirație este fiul meu drag, Eduard, care mi-a oferit șansa să devin mamă și să descopăr părți din inima mea care nici nu știam că există.

Ai venit atunci când te-am chemat,
Ai venit atunci când te-am așteptat,
Ai venit exact la momentul potrivit,
Mulțumesc, copilul meu mult iubit.


ALTE FLORI – cartea va fi disponibilă în curând și pe AlteFlori.ro în buchetul Dragă Mamă.

6 gânduri despre &8222;Cântecul din inima ta – primul poem ilustrat din colecția Dragă Mamă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.