Lucruri bune de avut la casa omului

Încă din sarcină am căutăt modalități de a face mai ușor și mai eficient curățenie și ordine în casă. Știam că nu voi mai avea așa mult timp ca înainte și nici starea necesară.

Cap de lista este uscătorul de haine. Știam că voi spala mai mult și mai des iar gândul că trebuie să le înșir pe uscătorul de sărma de care se putea lovi bebe nu îmi dădea pace. În plus se usucă în 2 ore chiar și cele mai groase haine și pot spala mai multe deodată. Ca și spațiu ocupă cât o mașină de spălat, ba chiar se poate monta deasupra ei dacă aceasta este cu închidere frontală. Are colector de scame(deci nu mai e nici așa mult praf în casă) și colector pentru apă(deci nu trebuie racordat la canalizare).

Investiția se ridica undeva la 1500-2000 de lei, vă recomand modelele cu pompa de căldură care recircula aerul, reușind astfel să scadă și consumul energetic. Pe factura de curent nu am observat diferențe mari, compensează din plin timpul câștigat. În plus hainele sunt așa calde atunci când le scot din uscător că îmi vine să adorm pe ele. Iarna e de vis!

Următorul pe listă este roboțelul aspirator, l-am cumpărat cu mulți ani în urmă când nu existau modele cu mop și oricum având covoare în casă nu cred că mă ajută prea mult utilitatea asta. Se încarcă în câteva ore, aspira prin toată casa(nu avem nici covoare nici praguri înalte), și-a meritat din plin cele câteva sute de lei. Acum sunt și modele care pot fi controlate cu telefonul remote, se încarcă singure și fac și clătite! (glumesc, dar l-aș cumpăra dacă ar avea opțiunea asta 😂).

E bun și pe post de jucărie să îl obosească pe bebe prin casă atunci când merge de-a busilea. Câteva minute de liniște sunt de neprețuit.

O achiziție ceva mai recentă este mixerul cu bol. De mult îmi doream unul așa că în prag de 30 de ani sunt o bucatareasa cu acte în regulă. Nu l-am testat decât pentru prăjituri, de abia astept să îl pun la frământat coca pentru cozonacii de Crăciun. Apropo, mai sunt aproape 100 de zile până atunci în caz că vă apucați de pregătiri și cadouri. 🌲🎅

Singura diferența față de un mixer manual este economia de timp, mai apuci să pregătești tava și una altă până își face el treaba și amestecă acolo. În rest la fel de multe vase murdare vei avea!

Următoarele pe listă ar fi un slowcooker/multicooker când voi dispune de mai mult spațiu pe blatul de la bucatarie(îmi place să îmi las zonă mai mare de lucru) și un fier vertical cu abur(urăsc să calc hainele).

Pe lista voastră ce aparate care vă ușurează viața se regăsesc?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: