Secretul nu este să te redescoperi, ci să te reinventezi

Viața de mama vine la pachet cu un val de schimbări și responsabilități cărora nu le poți face față dacă încă încerci să te regăsești. Vechea ta versiune nu mai există, o bucățică din tine s-a desprins pentru totdeauna, iar acum a rămas mai mult loc ca să te reinventezi, să desprinzi noi abilități pentru a face față încercărilor de zi cu zi.

Probabil ca ai primit destule sfaturi: acorda-ți timp, lucrurile vor reveni la normal din nou, corpul tău își va recăpăta forma dinainte, totul e legat de a reveni la persoana care erai înainte de naștere. Ei bine, eu cred că sfaturile astea doar te împiedică să îți creezi o versiune mult mai bună a ta și te fac să aștepți o minune ce nu se va întâmpla. Cu cât accepți mai repede faptul că noul tău corp și noua ta personalitate se reinventează zi de zi și îți dau ocazia să experimentezi lucruri la care înainte nici nu te gândeai, cu atât mai bine îți va fi pe toate planurile. Acum ai ocazia la un nou început care nu așteaptă după tine să te hotărăști să faci vreo schimbare, ti-a luat-o înainte și te așteaptă să te adaptezi din mers și să preiei controlul.

Odată cu copilul ai renăscut și tu ca mama. Fișa postului s-a schimbat. Peste noapte ai început să lucrezi într-un domeniu în care aveai doar experiență teoretică, exact ca studenții care dau piept cu viața și provocările ei neașteptate. Dar nu renunță, nu se întorc la liceu, ci progresează zi de zi, învață cât și când apucă, mai iau câte un examen în restanță și nu rămân în urma. Atunci când primești noi șanse acestea te ajuta să avansezi și să atingi noi obiective.

Nu zic ca va fi ușor să îți iei licența în creșterea copiilor, orice schimbare care te scoate din zona de confort este înfricoșătoare, iar acum mai mult ca niciodată cineva e mereu cu ochii pe tine ca să învețe cum se trăiește viața asta. Așa că acceptă noua ta variantă, îmbunătățește-o zi de zi și arată-i copilului tău că viitorul este înainte, trecutul nu mai poate fi schimbat, iar singura schimbare pe care o putem face e să ne reconfigurăm modul de gândire.

Vorba unui profesor de la politehnica – primii șapte ani sunt grei până ajungi în anul trei. ☺️

📸 Carme Magem

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: