La ce să renunți atunci când ai copii

La bauturile calde

Savuratul unei cafele fierbinti la prima ora dimineata devine istorie. Obișnuiește-te sa o vei bea rece, incalzita la microunde sau mai bine renunță la ea de tot. Te va ține in priză toată ziua cafeaua cu doua picioare cu siguranta!

La atașamentul față de obiecte

Vaza ta preferată are șanse mari să fie spartă dacă îi va sta în cale copilului. Lănțișorul tău preferat mai poate sta o perioadă în dulap dacă vrei să nu îți fie smuls de la gât de 10 ori pe zi. Nu știe ce înseamnă toate astea pentru tine și dacă sunt speciale sau nu. Le vede doar ca pe simple obiecte si la urma urmei asta și sunt. Nu face un scandal monstru dacă se întâmplă accidente. Un obiect mai poate fi inlocuit sau reparat, dar o inimioară rănită nu prea.

La programe fixe

Dacă erai o persoană extrem de punctuala, îți calculai ziua pe ore și minute, ei bine acum e timpul să nu mai pui atât de multă presiune pe tine. Nu de alta, dar va fi imposibil să respecti acelasi program după un orar militaresc atunci când nevoie copilului dictează întreaga desfășurare a zilei.

La pasiunile tale

De departe asta e cea mai dureroasa. Te mai poti detasa de obiecte, dar cand vine vorba de o activitate preferata, ei bine, faptul ca nu gasesti mereu timp pentru ea e extrem de frustrant. Oricât ai prioritiza lucrurile care iti fac placere, tot nu vei reusi sa le faci pe toate fie din lipsa de timp fie din cauza epuizarii. Somnul va deveni noua ta pasiune, asa ca e mai bine să te împaci cu gândul ca în primii ani de mamicie planurile tale vor fi puse pe pauza(asta dacă nu ai ajutor cu copiii).

La nevoia de a fi totul perfect

Voi da cel mai simplu exemplu – cumpărarea de haine. Da, știu ca ai vrea neapărat să îi cumperi tricoul albastru cu dungi albe, online nu mai găsești mărimea lui, dar oare merită să străbați tot orașul să vezi dacă îl găsești în magazine? Sau mai bine faci un mic compromis, iei alt model si salvezi minute sau chiar ore în care poți să te relaxezi. Sau să rezolvi altă problemă. Doar nu credeai că se termină vreodată.

Ție la ce ți-a fost cel mai greu să renunți de când ai devenit mamă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: