,

Jobul de mamă

E atât de complex și presupune cerințe pe care nu le găsești în nicio fișă de post. Și totuși îl fac zilnic milioane de mame pe care nu le cunoști și nu vei apuca să le cunoști vreodată, însă în paralele cu tine duc aceleași lupte zilnic. Cu somnul, cu tantrumuri, cu mâncarea, cu câte și mai câte. Nu au zile libere, lucrează mereu peste program însă plata este pe măsură – pupici și îmbrățișări dulci.

Îmi amintesc primul meu job de ospatar pe perioada verii în timpul studenției. Era pentru prima dată când intram pe piața muncii, au fost 3 luni extrem de solicitante în care am făcut sute sau poate chiar mii de kilometri de la bucătărie la mese, cu niște tăvi imense de 1 m pe care le duceam pe umăr ca să fie mai ușor. Lucram și ture duble, mă prezentam de fiecare dată când eram chemată. Aveam doar o zi liberă pe săptămână în care nu mai eram în stare de nimic. A fost greu să învăț zecile de preparate din meniu și să privesc oamenii în ochi atunci când preiau comanda, să mă obișnuiesc cu schimbarea de fus orar și mai ales de cultură.

Întoarsă acasă după toată experiența asta obositoare mi-am dat seama cât de multe am realizat în timp ce eram prea ocupată să muncesc. Am fost atât de concentrată pe deprinderea de noi abilități că nu aveam timp să observ progresul făcut. Exact același lucru s-a întâmplat și după ce am devenit mamă. Atât de multe provocări noi apărute peste noapte care m-au forțat să le fac față zi de zi că am pierdut noțiunea timpului. Însă dacă mă uit la Eduard și văd cât de mult a crescut sub ochii mei obosiți și încercănați, îmi dau seama că am făcut o treaba minunată. Da, sunt capabilă să cresc un mic omuleț și de departe ăsta e cel mai important job pe care l-am avut vreodată. Un job unde sunt de neînlocuit spre deosebire de cel real unde oricine poate să îmi ia locul.

Așa că, dragă mamă, ia o pauza și privește puțin în urmă atunci când toate te acaparează și crezi că nu le poți face față. Zace în tine o forță incredibilă care a creat o viață de la zero. Partea mai grea s-a terminat, acum bucură-te de călătoria alături de copiii tăi pentru că ei sunt răsplata supremă a muncii tale. ❤️


Descarcă GRATUIT Ghidul părintelui informat pentru a citi cele mai importante informații pe care un părinte din România trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: