Plaje cu intrare lină pentru copii? Say no more!

Nissi beach - Cipru

Vara e aproape gata, dar asta nu înseamnă că vremea de plajă s-a terminat! Dacă nu ați apucat să mergeți în concediu la mare cu cei mici, vă recomand o destinație perfectă pe care am descoperit-o anul acesta. Marea e de un albastru de vis, nisipul fin și intrarea foarte lină, perfectă pentru copii (asta nu înseamnă sub nicio formă că îi lăsăm nesupravegheați în apă, oricât de buni înotători ar fi ei!). În plus, sezonul de bălăceala ține din mai-iunie până în octombrie în această destinație! 

Am tot amânat să vizităm Cipru, nu era pe lista noastră de priorități, dar în ianuarie am cumpărat bilete pentru un city break în Larnaca pentru a fugi de iarnă cea geroasă. Vremea a fost foarte bună, cu o temperatură de 20 C versus 2 C câte erau în Cluj-Napoca, însă zona turistică nu era departe de zona noastră de la mare. Aceeași faleză cu terase, iar plaja nu arăta deloc ca în reclame. Aparent zona cu plajele frumoase era în Ayia Napa, cam la o oră de Larnaca, dar fiind extra sezon totul era închis.

În august încă căutam bilete pentru concediu, iar locuri la avion am găsit prin agenție tot în Cipru, de dată această în zona mult recomandată. Am stat la hotelul Faros, poziționat foarte bine între multe plaje celebre și cu stații de autobuz la 2 pași. Circulația auto e pe partea stângă în Cipru, așa că autobuzul și taxiurile au fost mai la îndemână. În plus un bilet e 1.5E, iar taxi am chemat prin aplicația Bolt. 

Trei plaje am reușit să vizităm, în ordinea preferințelor fiind:

1. Makronisos – foarte curată, liniștită, la câteva stații de autobuz distanță față de hotel. Avea dușuri, băi gratuite, terasă și magazin.

2. Nissi  – mai aproape decât Makronisos, însă nu la fel de curată, mai aglomerată și fără dușuri (sau nu am găsit noi). 

3. Pantachou – foarte aproape de hotel, la 300m, zona cu pietre la intrarea în apă, dar spre capătul plajei era mai fin nisipul. 

În viitor plănuim să ajungem și la Konnos Bay și în zona Protaras. Prețurile la șezlonguri m-au șocat: 2.5E șezlongul și tot atât umbrela. Deci 7.5 E pe o zi întreaga pentru 2 adulți. În plus am înțeles că poți cu același bon să te muți pe altă plajă! O limonadă 3E, o pizza 13E. Puteți alege și din resorturile cu ieșire la plajă: 

  • Adams Beach Hotel
  • Nissiana Hotel & Bungalows
  • Vassos Nissi Plage Hotel & Spa

Motive pentru care m-aș întoarce oricând în Cipru la mare:

  • distanța mică față de Cluj-Napoca (zborul durează puțin peste 2 ore, iar din Larnaca de la aeroport până la hotelul din Ayia Napa am mai făcut aproximativ o oră cu autocarul).
  • apă caldă și curată, atât în mare, cât și în piscină 
  • prețuri accesibile, fără supra prețuri de stațiune 
  • am întâlnit foarte mulți români care ne-au făcut șederea mai plăcută, de la domnul din parcul de distracții, la doamna de la supermarketul de vis-a-vis de hotel, la ospătarul din hotel care ne-a făcut să ne simțim ca acasă. 

Tu ești tentat să încerci Cipru?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: