,

Mame fară mame – grup de sprijin

Am creat anul acesta în luna martie, cunoscuta drept luna femeilor, un grup de sprijin pentru mamele care nu au mame la rândul lor. Un mod de a omagia femeile cele mai importante din viață noastră și de a retrăi clipele frumoase petrecute alături de ele. Grupul se găsește pe Facebook sub denumirea de Mame fară mame, un nume simplu, dar cu o durere atât de mare în spate.

Experiență de mamă e copleșitoare, însă mai greu e să nu ai aproape propria mamă pentru a te mai simți și tu din când în când copil. E o maturizare bruscă, o singurătate care răsună în multe aspecte ale vieții. O călătorie fară niciun ghidaj.

Mama mea a plecat dintre noi cu câțiva ani înainte să devin mamă. Nu a fost aici nici la nunta mea, la botez, însă mereu am găsit cai să o port cu mine în inima și nu numai. La fiecare eveniment major am purtat cu drag bijuteriile ei, că să simt că e și ea prezentă și nu ratează niciun moment important.

Sunt multe moduri de a onora mamele din viață noastră și de a le păstra mereu amintirea vie. Vă invit cu drag pe grupul de sprijin pentru a trece împreună peste situațiile pe care doar o mamă fără mamă le poate înțelege!

Las aici și câteva gânduri dintr-un alt articol – Ce am învățat din moartea mamei mele:

  • Spune-le celor dragi că îi iubești în fiecare zi
  • Nu încheia niciodată o conversație pe ton de ceartă
  • Întâmpină oamenii mereu cu căldură și zâmbetul pe buze, nu se știe când îi vei vedea pentru ultima dată
  • Să nu te aștepți să trăiești veșnic și să amâni planurile la infinit

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: