Tips&tricks scutece

Niciodată nu știi prea multe despre un subiect așa că ajungi mereu să descoperi câte ceva nou și interesant. Vă prezint câteva descoperiri făcute de mine de-a lungul relației mele cu … scutecele. Am folosit pentru Eduard scutece de unică folosință, având o singură experiență cu un scutec textil (special pentru apa, eram la mare) care m-a facut să-mi dau seama că nu suntem suflete pereche.

Revenind la cele de unică folosință, nu vă recomand o marcă anume. Mai bine luați din fiecare ca să vă convingeți. Eu am ajuns să folosesc de la trei firme: in primele 10 luni am folosit de la Huggies(Premium, apoi gama for boys si am ajuns la pants), apoi am trecut pe Pampers pants(sunt mai subtiri decât Huggies, fiind perfecți mai ales vara) și pentru câteva zile în concediu am folosit Lupilu fiindca doar așa am găsit numărul potrivit(varianta pants nu m-a convins, sunt foarte groși și se întinde până sus partea absorbanta).

Ce mărime alegem?

Am constata că mărimea indicată de producator în funcție de numărul de kilograme ale copilului nu corespunde neaparat cu realitatea. In ultimele luni am folosit pentru Eduard Pampers pants nr 5 care sunt indicați pentru 12-17kg, dar noi am trecut la mărimea asta de când avea vreo 10kg. Ce a contat mai mult a fost ca partea elastică să nu lase urme pe burtă și scutecul să fie suficient de înalt.

Unele tipuri de scutece clasice cu scai au indicatoare de size-up. Atunci când scaiul nu mai ajunge la liniutele orizontale este momentul să treceți la următoarea mărime.

Cum schimbăm scutecul?

Masa de schimbat/înfășat nu este obligatorie, dar cu siguranță spatele vă va mulțumi dacă o folosiți. Eu am pus o saltelută de schimbat pe masă (se poate monta și peste pătuț) și peste o aleză care să absoarbă lichidele în caz de accidente. Ca mama de băiat am avut suficiente golden showers de-a lungul timpului, așa că orice e absorbant pe masa de schimbat e de un real ajutor. Câteodată funcționa să îl tamponez ușor cu un servetel umed pe linia buricului ca frigul să îl determine să urineze în scutec, dar cine își amintește asa ceva la 3 noaptea?

Legat de noapte, unele persoane folosesc scutece mai mari cu o mărime pentru a nu-l schimba așa des pe bebe și a preveni accidentele. Vă recomand totuși să investiți și în protecții impermeabile atât pentru pătuț cât și pentru patul vostru. Se montează sub cearșaf și vă scutesc de neplăceri.

După ce îl curățați pe bebe cu șervețele sau cu apă, important este să întindeți noul scutec foarte bine și mai ales să îndreptați incretiturile laterale care funcționează ca o barieră extra impotriva lichidului care vrea cu orice preț să iasă din scutec.

Când schimbăm scutecul?

Spre deosebire de varianta pants, scutecele clasice au o linie verticala de regula galbenă care își modifică culoarea în verde sau albastru pe măsură ce scutecul se umple cu lichid. Pentru celălalt caz nu aveți voie de indicator, vă anunță mirosul puternic!

Ca și când dunga nu era suficientă ca indicator, mai nou au apărut pe piața dispozitive care se atașează de scutec și vă trimit o notificare pe telefon când trebuie să îl schimbați pe bebe. What a time to be alive!

Cum se împachetează scutecele murdare?

Dacă toate acestea vă erau cunoscute deja, vă prezint 3 feluri de a împachetare a scutecelor murdare care vă sunt utile mai ales atunci când sunteți pe drum și vreți să faceți cât mai mic scutecul pentru a-l arunca la coșul de gunoi.

Scutecele clasice pot fi impaturite sau rulate ca o sarmaluta si prinse la final cu scaiul.

Scutecele chilot/pants de regula au o banda adeziva pe spate care se poate lipi dupa ce le-ati impaturat. Mai pot avea si un buzunar semitransparent in care se poate baga.

În încheiere vă urez multă răbdare la schimbatul scutecelor, în special dacă copiii voștri au trecut la faza de toddler în care fiecare sesiune de schimbat scutece seamana cu un meci de wrestling.


Descarcă GRATUIT Ghidul părintelui informat pentru a citi cele mai importante informații pe care un părinte din România trebuie să le cunoască.

2 răspunsuri la „Tips&tricks scutece”

  1. Avatar Adina
    Adina

    Buna.scutecul de apa ce marca este?

    1. Avatar Madalina H.

      Bună Adina. Scutece de apă de la Huggies am folosit, dar cred ca și Pampers au variante ok dacă bine îmi amintesc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: