Să călătorești poate fi ușor ca o joacă de copii. Noi am reușit într-o singură zi să călătorim cu trenul prin toată țara. Drumul a fost fără peripeții, pentru că Discit nu ne lasă să ne rătăcim deloc și ne amintește de cele mai frumoase destinații din România.
Am plecat dis de dimineață de acasă, am făcut o scurtă vizită la bunici la Alba-Iulia, unde am vizitat împreună cetatea Alba Carolina. Apoi am urcat înapoi în tren și am mers până la Craiova să o vedem și pe străbunica, iar spre seara ne-am dus să salutăm Marea Neagră.
Apa era un pic cam rece, așa că ne-am plimbat pe faleză și am admirat pescărușii care încercau să prindă pești în larg. La întoarcere ne-am făcut planuri pentru următoarea destinație pe care vrem să o vizităm, Oradea.
Ca să ne ținem de plan, am lipit pe hartă o bulinuță „Aici vreau să merg”. Mai avem multe destinații care ne așteaptă, iar jocul Călător prin România ne ajută să le ținem evidența pentru a reuși să ajungem în toate!
Ce conține jocul?
Jocul conține o harta mare a României de 1,2mx0,8m, 1 bulina cu locatia „aici locuiesc”, 5 buline de lipit pe harta cu „aici am fost”, 5 buline de lipit pe harta cu „aici vreau sa merg”, instructiuni și ambalajul, un tub de carton cu dimensiunile de 83cmx5cmx5cm, în care harta se poate rula și păstra într-un spațiu restrâns. Harta este confecționată dintr-un material rezistent și este ușor de curățat.
Jocul nu conține trenulețe, mașini, pioni sau zaruri, tocmai pentru a încuraja creativitatea copilului de a se juca cum dorește și de a călători în voie. Se pot construi din plastilină șine de tren, poduri, tuneluri, posibilitățile sunt limitate doar de imaginația noastră.
Copiii de la 3 la 6 ani se pot juca instinctiv pe harta, cu trenul sau mașina preferată, poate chiar cu avionul. Astfel ei se vor familiariza cu forma României, județele, regiunile și vecinii ei. Cu ajutorul unui părinte vor putea să rețină și informațiile de bază despre fiecare judet, prin pictogramele prezente în fiecare locație.
Copiii de la 6 la 10 ani au 2 jocuri de cunoștințe generale descrise în instrucțiuni pe care le pot juca, ambele se bazeaza pe cunoștințele copiilor despre județele prin care trebuie să călătorească. Pentru a călători din județ în județ, ei trebuie să spuna cu voce tare o informație despre fiecare. Pictogramele de pe harta in acest caz au titlul de indicii, de care ei se pot folosi pentru enuntarea informatiilor.
Jocul Călător prin România îl găsiți pe Discit.ro, cu livrare gratuită în Cluj-Napoca și localitățile învecinate, fiind un proiect care a luat naștere chiar în inima Transilvaniei.
Voi ce orașe plănuiți să vizitați? 😀
Descarcă GRATUIT Ghidul părintelui informat pentru a citi cele mai importante informații pe care un părinte din România trebuie să le cunoască.
Lasă un răspuns