,

Harta creșelor și a grădinițelor din Cluj-Napoca

Se apropie înscrierile pentru creșă și grădiniță, așa că două mămici s-au gândit să vină în ajutorul părinților cu o hartă a creșelor și grădinițelor din Cluj-Napoca, publice și private, pentru ca aceștia să aibă în vedere cât mai multe opțiuni la înscrierea copiilor în învățământul preșcolar.

Initiatoarele proiectului sunt Ana-Maria Seplecan si Andreea Ones – colege in organizația JCI Cluj.

„Andreea imi povestea ce greu i s-a părut să găsească creșă pentru fetița ei. Firi proactive, ne-am gândit la soluții și ne-a venit ideea să facem o hartă cu toate creșele si grădinițele de stat și private din Cluj-Napoca. Ne-am apucat de strâns date si ulterior de creat harta.

Chiar dacă la primul copil sunt multe dileme legate de procesul de înscriere, am incercat să venim în sprijinul părinților și să împărtășim și altora informațiile obținute despre creșe și grădinițe. Sperăm să le fie de folos!”

Dorim sa exitindem harta curenta si cu cresele si gradinitele din Floresti plus Afterschools din cele doua orase. Formularul prin care puteti adauga institutii pe harta este disponibil timp pana in 22 mai 2023 aici:

La sectiunea Legenda puteți selecta doar creșele/grădinițele private sau doar cele de stat dacă nu doriți să le vedeți pe toate la un loc. Căutarea se poate face după numele instituției, iar la sectiunea detalii găsiți pentru fiecare adresa exactă, contactul și la unele dintre ele chiar și numărul aproximativ de copii dintr-o grupa.

ghidul parintelui informat

Detalii înscriere

La creșele și grădinițele private, înscrierea se poate face pe tot parcursul anului, în funcție de locurile pe care acestea le au disponibile. Se achită o taxă de înscriere pentru rezervarea locului, iar actele necesare diferă de la o unitate la alta, însă sunt mult mai puține decât la stat, nefiind nevoie de calcularea unui punctaj.

Înscrierea la creșa de stat

Inregistrarea cererilor si preluarea actelor din dosarele de inscriere a copiilor in crese pentru anul scolar 2021 — 2022 se va face astfel:

– Online, din 7 iunie ora 9,00 – pana in 25 iunie 2021 ora 15, la adresa: https://e-primariaclujnapoca.ro/crese/cereri/

Fizic, din 7 iunie pana in 25 iunie 2021 intre orele 9-12 si 13-15, la sediul creselor:

  • Micul Cercetas, str. Motilor nr. 58
  • Patrocle, str. Herculane nr. 13A
  • Cenusareasa II, str. Grigore Alexandrescu nr. 47A

Repartizarea computerizata a dosarelor se va face in data de 30 iunie 2021, iar afisarea rezultatelor se va face pe site-ul www.creseclujnapoca.ro si la sediile creselor in data de 30 iunie 2021.

Confirmarea ocuparii locului se va face pe adresa de e-mail
centrulbugetarcrese@primariaclujnapoca.ro, sau personal la sediul centrului de inscriere din str. Moților nr. 58, in termen de 5 zile lucratoare de la afisarea rezultatelor, respectiv: 8 — 14 iulie 2021, intre orele 10-14. Neconfirmarea pana la acest termen, atrage dupa sine anularea locului in cresa si redistribuirea acestuia urmatorului dosar de pe lista de asteptare, in ordinea descrescatoare a punctajelor.

Afisarea rezultatelor finale se va face pe site-ul www.creseclujnapoca.ro — 15 iulie 2021, iar preluarea copiilor admisi: incepand cu 1 septembrie 2021, ca urmare a planificarii
telefonice prealabile, facuta impreuna cu coordonatorul de personal al cresei la care
a fost admis dosarul copilului.

Mai multe detalii despre calcularea punctajului si actele necesare pentru inscriere gasiti pe siteul http://creseclujnapoca.ro/inscrieri.

Nota: Toate textele colorate de pe site reprezinta linkuri, pe care daca dati click, veti gasi câte un document în format PDF pentru descarcare.

Înscrierea la grădinița de stat

Perioada reinscriere prescolari – 17.05.2021- 28.05.2021. Orarul reinscrierilor si, respectiv, al inscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de invatamant in parte si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista.

Înscrierea preșcolarilor pentru anul școlar 2021-2022 se va realiza în 3 etape:

1. PRIMA ETAPA DE INSCRIERE (31.05.2021-25.06.2021)

Colectare cereri de inscriere 31.05.2021-11.06.2021- parintele solicită înscrierea in una din unitatile de invatamant, putand opta pentru trei unitati/structuri de invatamant
preșcolar. Copiii respinsi dupa cele 3 faze ale Etapei I se vor putea inscrie pe locurile rimaslibere pentru Etapa a II-a. In prima etapă se pot înscrie doar copiii care au 3 ani impliniti pana la 31 august.

2. A DOUA ETAPA DE INSCRIERE (28.06.2021-16.07.2021)
Colectare cereri de inscriere 28.06.2021-02.07.2021 – parintele solicita inscrierea in una din unitatile de invatamant, putand opta, in limita locurilor disponibile, pentru trei unitati/structuri de invatamant prescolar. Copiii respinsi in Etapa II – Faza 3 se vor putea inscrie pe locurile ramase libere pentru Etapa de ajustari.

3. ETAPA DE AJUSTARI (02.08.2021-31.08,2021)
Presupune introducerea cererilor de inscriere si admiterea lor pe locurile ramase libere.

Mai multe detalii despre înscrierea în învățământul prescolar: https://www.isjcj.ro/wp-content/uploads/2021/05/Calendarul-inscrierilor-in-invatamantul-prescolar.pdf

Lista gradinitelor de stat si private: https://primariaclujnapoca.ro/educatie/unitati-de-invatamant/prescolar/


Descarcă GRATUIT Ghidul părintelui informat pentru a citi cele mai importante informații pe care un părinte din România trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: