La zoo și aquapark în Nyiregyhaza

Planific vacanțele în ultima clipă, iar asta înseamnă că uneori am parte de surprize neplăcute. Totuși, vacanța asta am tras lozul norocos, cu zoo și aquapark la pachet. Unde le-am găsit pe amândouă, aproape una lângă alta? În Nyiregyhaza, Ungaria. Din Cluj-Napoca drumul durează puțin peste 5 ore, depinde ce noroc aveți la vamă. Noi am prins o singură mașină în față noastră la vama Bors 2, apoi am mers lin pe autostradă. E nevoie de vignetă pentru Ungaria în acest caz, e în jur de 55 lei și se poate lua chiar și de la benzinărie sau online. Nu uitați că pentru copiii sub 14 ani e nevoie de pașaport pentru trecerea frontierei.

Bonus, vă recomand și două hoteluri la maxim 10 minute cu mașina de Zoo și aquapark. Noi am stat la hotel Pagony, e situat într-o zonă foarte liniștită, are spa și heghelie. Balcoanele sunt orientare chiar spre arenele de antrenament, e minunat să te trezești cu așa priveliște.

Hotel Pagony

Punctele forte, pe lângă liniștea zonei și amplasarea în apropierea supermarketurilor, sunt următoarele:

  • Zona spa are piscină pentru adulți, jacuzzi, saună uscată și umeda, iar piscina pentru copii are apă caldă și este echipată cu jucării și colace.
  • Restaurantul are mâncare foarte bună, inclusiv meniu pentru copii. Aceștia se pot juca într-o camera cu jucării, care e amplasată chiar în restaurant.
  • Sunt multe alei, terenuri, inclusiv grajdurile se pot vizita.
  • Internetul wifi are semnal excelent, peste tot.
  • Parcarea e gratuita, proprietatea fiind foarte mare.
Camera de joacă din restaurantul Pagony

Ca și minus, as spune că mai e loc de îmbunătățiri și reparații pe alocuri, poate nu are chiar 4 stele, 3 aș zice, însă prețul este unul foarte bun. Au inclusiv ofertă cu bilete incluse la zoo și aquapark. Eu am făcut direct pe site rezervarea.

Un alt hotel pe care am pus ochii, dar era rezervat complet este cel de lângă Zoo, ce are tematică cu dinozauri. Este vorba de hotelul Pangea.

Acum că am lămurit-o cu cazările, să vă povestesc un pic despre zoo. Este atât de mare, încât au împărțit animalele pe continente. Noi am apucat să stăm vreo 3-4 ore, dar nu am văzut toate zonele. Deschiderea e la ora 9, când am ajuns la 9:15 deja era plină 90% din parcare. Mai este opțiunea mai puțin recomandată să lași mașina pe marginea drumului, dar deja era plin de mașini și acolo pe la ora 12.

În clădirea cu acvarii este chiar un tunel prin care se poate trece. E destul de scurt, are doar câțiva metri, dar e de efect pentru copii. Apoi se ajunge într-o mini junglă cu poduri pe care poți trece. Dar nu vă stric toate surprizele, atât vă mai spun, să treceți și pe la parcul de lângă zona cu girafe. E foarte drăguț amenajat, cu nisip ca pe plajă.

Dacă e prima dată când mergeți la zoo cu copiii, vă recomand să le explicați înainte ce vor vedea. De ajutor în acest sens este și cartea Conni merge la zoo. În plus, să alegeți dinainte câteva zone de interes. E obositor să le vizitezi pe toate într-o singură zi, iar mulțimea de oameni poate deveni copleșitoare atât pentru copii, dar și pentru adulți. Dacă vă mai îndulciți cu o înghețată, să știți că la majoritatea chioșcurilor se poate face plata cu cardul.

Acum să trecem la aquapark. Noi am stat mai mult în zona pentru copii mici, dar sunt și tobogane înalte pentru cei mari, zone cu valuri, o peșteră prin care porți trece, inclusiv afară sunt bazine.

În partea de sus a pozei se vede un mic templu prin care copiii se pot juca. La fel ca și la zoo, vă recomand să ajungeți la aquapark la primele ore de la deschidere, pentru a evita aglomerația. Pentru 700 forinți puteți închiria un dulăpior ce se blochează cu brățara ce o primiți la intrare. Dacă nu vreți să vă aventurați peste graniță pentru o bălăceală bună, puteți încerca la Therme, lângă București.

Să încheiem cu partea de costuri. Pentru 4 zile(vineri-luni), 2 adulți și un copil de 3 ani, am plătit 300E la Hotel Pagony. În tarif au intrat cazarea, micul dejun, accesul la zona spa a hotelului, bilete la zoo și la aquapark. De mâncat ne-am ajuns cam 100E, iar pentru benzină, vignetă și alte cheltuieli tot cam 100E. Deci aproximativ 500E pentru o vacanță pe care nu o vom uita curând, s-a plecat cu lacrimi de la hotel. Ah, era să uit, nu a fost niciun chef cu muzica la maxim până târziu în noapte, chiar am avut parte de o vacanță liniștită tura asta, sperăm și următoarele să fie tot la fel.


Descarcă GRATUIT Ghidul părintelui informat pentru a citi cele mai importante informații pe care un părinte din România trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: