,

Activități pentru copii la biblioteca din Cluj-Napoca

Mai mult decât un spațiu de unde putem împrumuta cărți, biblioteca este totodată un loc special, unde cei mici pot participa la ateliere și activități potrivite vârstei lor. Chiar și pentru copiii sub 3 ani se organizează sesiuni de citit povești, iar pentru cei mai mari cluburi de lectură, de limbi străine, de lego și de imprimare 3D. Secțiile și filiale bibliotecii în care aceste activități se desfășoară, cu date de contact și program le găsiți aici, iar calendarul activităților este postat periodic aici.

Sediul central – secția pentru copii

Pagina adolescenților cuprinde referințe către site-uri cu ebooks și audiobooks gratuite, dar și liste cu reviste online sau aplicații utile. Secția destinată adolescenților cu vârste cuprinse între 14 – 25 ani se află la sediul central de pe Calea Dorobanților Nr. 104, fiind dotată chiar și cu console de jocuri.

Cine poate participa la activități?

Toate activitățile bibliotecii sunt gratuite, se poate participa pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Unele activități necesită înscriere prealabilă, la secția sau filiala organizatoare (fizic, prin telefon sau
e-mail). De regulă, atunci când sunt locuri limitate, este specificat acest lucru pe afișul activității, precum și alte detalii despre înscriere. Pentru activitățile permanente, cum este, spre exemplu, Ora
poveștilor, se poate completa formularul de înscriere de către părinte chiar înainte de activitate.

Filiala Zorilor

Și persoanele din alte orașe își pot face permis la Biblioteca Județeană din Cluj-Napoca. Copiii sub 16 ani trebuie să vină la bibliotecă însoțiți de unul dintre părinți, care va completa un formular. Este nevoie doar de buletinul părintelui și carnetul elevului. Prețul unui permis este de doar 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți, iar pentru adulți de 20 lei. Termenul de valabilitate este de 5 ani. Accesul la colecţiile bibliotecii se realizează în conformitate cu Regulamentul Serviciilor pentru public.

Împrumuturi de cărți pentru copii și adulți

Înainte de a merge la bibliotecă să ridicați cărțile dorite, puteți să le căutați în baza de date online. Acestea pot fi chiar și rezervate pentru o perioadă de maxim două zile. În cazul în care nu găsiți ceea ce căutați, vă pot ajuta și bibliotecarii online de luni până vineri, în intervalul orar 10-14. Programul cu publicul la filialale bibliotecii poate fi consultat aici.

Ultimele apariții la bibliotecă la secția de cărți pentru copii abordează subiecte precum gestionarea emoțiilor și educația financiară. Pot fi împrumutate până la patru cărți pe o perioadă de două săptămâni.

Filiala Mănăștur

În încheiere, vă recomand să urmăriți activitatea Bibliotecii Județene Cluj și pe conturile de Facebook și Instagram, iar dacă sunteți din altă parte a țării, vă las o listă cu bibliotecile publice din țară.


Biblioteca Județeană Cluj-Napoca susține campania Sunt un părinte informat. Afișe cu Ghidul părintelui informat găsiți la filialele din oraș, dar totodată îl puteți descarca gratuit de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *