,

Babywearing în fiecare anotimp

Beneficiile plimbărilor în natură, atât pentru mamă, cât și pentru copil, sunt binecunoscute. Însă cum reușim cu să ieșim cu copilul în sistemul de purtare chiar și atunci când plouă sau ninge? Răspunsurile la aceste întrebări le aflăm de la Cleopatra Tudorache, consultant babywearing certificat Die Trageschule Dresden, Feeding and Carrying Advocate și Breastfeeding Peer Supporter.

Copiii pot fi purtați încă din prima zi de viață într-un sistem potrivit. Un nou-născut cu tonus muscular bun poate fi purtat în wrap elastic/țesut sau în sling cu inele. Pentru marsupii/SSC, producătorii recomandă purtarea în sistem pentru bebelușii de minim 3,5 kg, dar este indicat totuși să fie probat înainte de achiziționare, pentru ca fiecare bebe se așează diferit în sistemul de purtare. Dacă nu aveți posibilitatea să probați sistemul, vizionați tutoriale înainte, ca să vedeți dacă puteți să faceți mișcările necesare montării sistemului și așezării copilului în el. După ce a ajuns sistemul la voi, acordați-vă timp să exersați cu o pernă în fața unei oglinzi, de câteva ori înainte de a încerca cu bebelușul.

Descarcă gratuit Ghidul părintelui informat

Un sistem este reglat corespunzător atunci când bazinul este susținut, spatele este „îmbrăcat” cu materialul sistemului, fără cute, fața este vizibilă și bebe poate respira ușor (bărbia copilului este la 1-2 degete distanță de pieptul său). Și bineînțeles, mama se simte confortabil. Practic sistemul să înlocuiască brațele mamei, să se simtă exact la fel. Cele mai potrivite haine pentru bebe sunt cele care permit așezarea în sistemul de purtare, fără a pune presiune pe părțile corpului: pantaloni largi și fără talpă, de exemplu. Pentru mamă sau purtător, este bine să aibă haine lejere, dar pe care să nu alunece sistemul.

Cum să evitati supraincalzirea bebelușului în vremea caldă?

Sistemul de purtare este ca un strat suplimentar de îmbrăcăminte. Îmbrăcați-vă atât pe voi cât și pe copil în haine ușoare și aerisite. Cele din bumbac sau in sunt cunoscute pentru menținerea corpului rece. O altă opțiune sunt hainele pentru sport sau drumeții care sunt respirabile și se usucă rapid.

Alegeți culori deschise, atât pentru sistemul de purtare, cât și pentru haine, deoarece culorile întunecate atrag soarele. Puneți pune și o pânză de muselină între copil și dumneavoastră. Aceasta absoarbe transpirația și în plus o puteți schimba cu ușurință atunci când se udă. Dacă bebelușul dvs. este suficient de mare pentru a fi purtat pe spate (când poate sta în fund, neasistat, de obicei în jurul vârstei de 6 luni), acesta este cu siguranță o opțiune de ales. Pur și simplu se simte mai puțină transpirație când ai copilul pe spate.

Beți lichide suficient și asigurați-vă că luați pauze regulate (de sân/sau lapte pentru copil, atunci când acesta este prea mic pentru a bea apă). Puteți chiar sa pulverizati apă pe picioarele și pe mâinile bebelusului pentru a se răcori puțin (nu uitați să dați și pe voi). Asigurați-vă că rămâneți la umbra sau folosiți pălării pentru a vă acoperi capul și pe micuțul vostru. Puteti sa folositi o umbrelă, gluga de dormit a SSC-ului sau coada slingului cu inele pentru a păstra fața copilului ferită de soare. Evitați expunerea la soare în orele de vârf și folosiți protecție solară.

Cum să îmbrăcăm copilul în vremea rece sau ploioasă?

Dacă nu este ger afară, ideal ar fi să păstrați hainele cu care a fost îmbrăcat în casă nou-născutul, adăugând o căciulă călduroasă și botosei dacă este nevoie, plus un hanorac care vă acoperă pe amândoi. Când intrați în interior, vă puteți desface ușor haina pentru a ajuta la prevenirea supraîncălzirii copilului și a dvs. Menținerea copilului aproape de corp, fără materiale voluminoase între voi vă va face mai conștient de cât de cald sau de rece îi este copilului.

Odată ce bebelușii au crescut câteva luni, costumele dintr-o singura piesa (dar fara sosete incorporate) sunt foarte utile pentru purtarea acestora, mai ales dacă nu doriți să purtați o haină groasă. Completati ținuta cu o pereche de cizme sau botosei impermeabili. Dacă totuși costumul acoperă picioarele, atunci este bine să fie mai mare, astfel încât să nu existe nicio presiune suplimentară asupra picioarelor copilului atunci când le flexează. 

Iva.ro

Costumele de fâș și îmbrăcămintea groasă, căptușită e cel mai bine să le evitați atunci când purtați copilul in sistem. Îmbrăcămintea mare și pufoasă face greu de estimat cât de cald ii va fi copilului și sunt șanse mari să se supraîncalzească. Amintiți-vă că este mai dificil să vă reglați corespunzător sistemul de purtare, strâns și sigur în jurul bebelușului care poartă un costum foarte pufos. Acest lucru este deosebit de important în cazul bebelușilor foarte mici: dacă sistemul nu este reglat și sigur, atunci poziția și căile respiratorii ale copilului ar putea să nu fie susținute și protejate în mod adecvat. Asemanator cu sfaturile referitoare la scaunele auto, sistemele de purtare trebuie să se potrivească perfect pe corpul copilului, nu peste haine. Pentru o purtare confortabilă, sistemele de purtare trebuie să îmbrace și contururile corpului tău – un alt motiv bun pentru a purta bebelușii micii în interiorul hainelor tale de ieșit afara.

Puteți cumpăra o geaca specială cu insert pentru când purtați copilul in sistem. Există opțiuni pe tot parcursul anului, de la o jachetă softshell, până la o haina babywearing de iarnă și multe alte tipuri între acestea doua. Și pentru a nu-l lăsa pe tata pe dinafară, exista, de asemenea, soluții și pentru bărbați. Daca nu doriți sa investiti in haine speciale, o pelerină ușoară cu o mărime mai mare decât de obicei, un cardigan sau un hanorac cu fermoar, de dimensiuni generoase, pot fi o soluție la fel de buna. O umbrelă uriașă transparentă poate fi, de asemenea, binevenita, pentru a vă menține uscat și pentru a vă împiedica să vă loviți de oameni pe drum.

Cu toate acestea, dacă purtați un copil sau un toddler, mai ales dacă oscilează între saritul în bălți noroioase și purtarea lor in sistem, purtarea lor peste haină ar putea fi o soluție mai potrivită. Vă veți ține cald unul altuia, astfel încât este puțin probabil să aveți nevoie de îmbrăcăminte groasă, însă poate fi o idee bună să aveți haine de lână și paltoane subțiri (folosiți straturi, nu haine voluminoase) pentru amândoi.

Reguli de siguranta pentru purtarea copiilor în sistem

  • asigurați-vă întotdeauna că nu există nicio țesătură/material care acoperă fața copilului. Bărbia copilului trebuie sa fie la 1-2 degete distanță față de pieptul său.
  • urmăriți în permanență copilul. Dacă acesta respiră greu/rapid, are pielea rosie sau foarte palida, este extrem de agitat sau din contra foarte letargic, scoateti-l din sistemul de purtare.
  • nu purtați niciodată copilul în sistemul de purtare atunci când vă deplasați cu mașina. Copilul trebuie să fie bine asigurat într-un scaun auto potrivit pentru grupa lui de înălțime/greutate.
  • dacă folosiți un sistem de purtare pentru piscină, nu înotați în timp ce purtați copilul în el!

Activitatea Cleopatrei o puteți urmării aici. În plus, dacă sunteți din Constanța, puteți participa la următoarele:

  • Lunar: Curs Purtarea bebelușilor pentru Începători – Online sau FizicMiercuri: Plimbare & Socializare cu BabyWearing Constanța.
  • Joi, o dată la 2 săptămâni: Întâlnirea de Probat Sisteme de Purtare – BabyWearing Constanța.
  • Sâmbătă: Întâlnirea de Socializare a grupului BabyWearing Constanta
  • Oricând: împrumutat sisteme din Biblioteca Grupului, peste 130 de sisteme
  • Reglaje: la orice întâlnire a grupului/plimbare.
  • Dansul mama și bebe
  • Kangatraining Constanța
  • Anual: Săptămâna Europeană a Bebelușilor Purtați (în mai), Săptămâna Mondială a Alăptării (în august) și Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați (în octombrie), ocazii pentru prezentări de sisteme, concursuri cu premii, informare, conștientizare și socializare.
  • la cerere: consultație individuală pentru consiliere babywearing, 1 la 1.

Purtarea este pentru toată lumea.
Deoarece purtarea este umană.
Deoarece purtarea este iubire.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: