,

Tu ai da 1 leu pe zi pentru a salva viața copilului tău?

De fiecare dată când copilul tău călătorește cu mașina fără a fi asigurat corespunzător într-un scaun auto, viața lui este pusă în pericol. Vei spune că siguranța nu are preț, dar totuși are…

Te invit să facem un calcul simplu. Să spunem că în medie copilul tău este transportat cu mașina de 30 ori pe lună la grădiniță sau școală. Se mai îmbolnăveste, mai sunt weekenduri, vacanțe, poate câteodată mai veniți pe jos până acasă.

Acum haide să înmulțim cele 30 de călătorii cu 12 luni, deci copilul tău călătorește cu mașina de 360 de ori pe an. Dacă aproximăm că va folosi un scaun auto rear-facing pentru 5 ani, înseamnă că în acești ani va merge cu mașina de 5 x 360 = 1800 ori.

Să corelăm cele 1800 dați în care copilul călătorește cu prețul de 1800 lei cât costă în medie un scaun auto rear-facing. Pare o suma foarte mare dacă o compari cu o acadea, dar o sumă foarte mică dacă o compari cu prețul mașinii de exemplu. Ca să nu deviem de la subiectul calculului, 1800 lei împărțiți la 1800 călătorii, înseamnă că viața copilului tău poate fi protejată cu 1 leu/călătorie sau poate chiar mai puțin, în funcție de câte călătorii faceți pe an și modelul de scaun auto ales. Acum ți se mai pare scump scaunul?

La 40 drumuri lunare cu mașina, în 5 ani calculul ajunge la 2400 călătorii cu mașina, deci păstrând același preț al scaunului de 1800 lei, ieșim la mai puțin de 1 leu pentru o călătorie. Prevenția va avea întotdeauna un preț semnificativ mai mic decât un tratament, așa că atunci de ce să nu investești într-un scaun auto care îi poate salva viața copilului tău în caz de accident?

Am inclus în Ghidul părintelui informat cele mai importante informații pe care un părinte trebuie să le cunoască despre siguranța auto a copiilor. De la alegerea scaunului potrivit, la reguli de siguranță, la legislația rutieră din România și până la comunități online de părinți care te pot consilia în procesul de alegere al scaunului auto.

Deoarece fiecare părinte merită să aibă acces gratuit la aceste informații, am pus ghidul gratuit la dispoziția tuturor aici pe blog, în format PDF. Subiectul central este prevenția, atât în sănătatea, cât și în siguranța copilului, dar și a mamei.

Nu fac nicio referire la un model anume de scaun auto, acesta trebuie ales în funcție de particularitățile copilului, dar și de cele ale mașinii. Bineînțeles că și bugetul joacă un rol important în toată ecuația aceasta. Scaunul auto cel mai bun nu este cel mai scump, ci scaunul care se potrivește cel mai bine pentru copilul tău! În plus, poți avea ultimul model apărut pe piață, însă atât timp cât nu îl instalezi corect și nu strângi suficient centurile copilului, protecția lui va fi extrem de scăzută, riscând chiar să facă mai mult rău decât bine.

Sper că te-am convins cu micile mele calcule că merită să pui preț pe sănătatea și siguranța copilului tău, iar atunci când achiziționezi un produs de bază în dezvoltarea lui, nu uita să compari beneficiile cu costul redus pe care îl plătești zilnic în schimbul lor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: